Om oss

Bergen Hjemmekennel ble startet av Bergen Hundeskole og et ønske om å bringe mer kunnskap om hund inn i hjemmene til folk. Hundeskolen retter seg spesielt mot «familiehunden» og tilbyr blant annet kurs for barn og ungdom med hund. For oss er kvalitet viktig, og med det mener vi at vertsfamiliene skal inneha de nødvendige kunnskapene og ferdighetene som skal til for å kunne gi hunden et godt og rikt opphold. Hver tredje måned tilbyr vi derfor kurs for vertsfamilier om hundehold, gode rutiner i hjemmet, hverdagslydighet mm.

EIRIN

Instruktør
Jeg har gått ett år med hundefag på Norges største hundelinje på videregående. Dette året utviklet jeg en stor kjærlighet for hund og hundevelferd. Videre ønsket jeg også å lære mer om mennesket og tok jeg en mastergrad i Psykologi. Studiene har utviklet min interesse for hvordan hunden kan virke positivt på menneskets helse og psyke. Året etter startet jeg og Marit Bergen Hundeskole og i dag utdanner jeg meg til lektor samtidig som jeg holder kurs.
I hele min oppvekst har hunder alltid vært en del av familien. Jeg fikk tidlig en interesse for hund og deltok allerede som 13 åring på konkurranser innen hundesporter. Da jeg ble konfirmert brukte jeg pengene på å kjøpe min egen hund. Dette valget har jeg aldri angret på, og i dag er min Irsk Setter 10 år gammel.
Jeg ser på min hund som en del av familien, og synes det er viktig at den får det best mulig mens jeg er på ferie. Med Bergen Hjemmekennel ønsker vi å redusere stresset det kan medføre for hunden å være vekke fra sin familie. Ved å ha hunden hos en av våre godkjente vertsfamilier tror vi at denne overgangen vil bli lettere.

NKK InstruktørDyre-assisterte intervensjoner

Introduksjonskurs i dyre-assisterte intervensjoner på Norges miljø- og biovitenskaplige universitet, Ås

MARIT

Instruktør
Interessen for å starte Bergen Hjemekennel fikk jeg og Eirin etter å ha jobbet en stund som hundetrenere i Bergen Hundeskole. Jeg har selv jobbet på en kennel og har blitt motivert for å kunne tilby hundeeiere et mer personlig og tilrettelagt alternativ til hundepass.

Året før jeg begynte på hundelinjen kjøpte jeg meg en kooikerhund. Sammen har vi trent mye hverdagslydighet og morsomme triks. Vi har prøvd forskjellige hundesporter, der blodspor ble den store favoritten. Seinere har jeg tatt en bachelorgrad som tegnspråktolk og døvblindeledsager. Gjennom studiene lærte jeg viktigheten av likestilling, kommunikasjon og tilrettelegging. Ved siden av studiene hadde jeg en deltidsjobb i butikk hvor jeg fikk god erfaring innen kundeservice. I dag jobber jeg på en barneskole samtidig som jeg holder forskjellige kurs for Bergen Hundeskole.

NKK Instruktør


JOHN

Instruktør
Jeg er oppvokst med hund og har etter at jeg ble voksen hatt flere hunder.
Min jakt og friluftsinteresse gjorde at det var jakthunder (Irske settere) som ble min lidenskap. Valget av denne rasen førte meg inn i jakthundmiljøet her i Bergen. Jeg har, de siste 15 årene, vært engasjert i Norsk Irsksetterklubb (NISK) avd. Hordaland der jeg har sittet i styret og vært instruktør på våre treningssamlinger for jakthunder. Det er også gjennom NISK at jeg tok kurs og fikk godkjenning som hundeinstruktør.
I regi av NISK har jeg, etter at jeg ble godkjent som hundeinstruktør, fullført flere valpekurs for fuglehunder. Videre har jeg også vært med og gjennomført valpekurs gjennom Bergen Hundeskole.
Pleier å si at jeg er en teknisk pedagog når noen spør om hvilken utdannelse jeg har. Startet min yrkeskarriere som fagutdannet bilelektriker og ble 17 år i bilbransjen. Senere ble det 4 år på lærerskolen og endte opp som lærer i småskolen, der jeg ble i 8 år.
Siste 12 årene har jeg vært personal og HMS ansvarlig på en større produksjonsbedrift her i Bergen.
For meg og min familie har det å ha hund betydd mye.
For meg personlig har det å ha hund vært en berikelse, men hundene har også betydd mye for mine barn. Etter å ha vokst opp med hund førte deres Interessen for hund til at begge mine to døtre kjøpte seg hund for konfirmasjonspengene sine.
Ønske mitt er, gjennom Bergen Hjemmekennel og Bergen Hundeskole, og kunne hjelpe hundeeiere med å gjøre det å ha hund til en god ting og en berikelse for alle.

UTDANNET INSTRUKTØR FRA FKF-Fuglehundklubbenes ForbundCopyright @ Bergen Hjemmekennel AS
Personværnerklæring
Design by ES iktHUB ENK
book linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram